ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δευτέρα-Παρασκευή 9:00ΠΜ - 5:00ΜM
Σάββατο μόνο με ραντεβού!

CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Φρίξος Σακελλάρης, Πολιτικός Μηχανικός, MRICS

Ο Φρίξος Σακελλάρης είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την οργάνωση έργων και τις μεταφορές, εργολήπτης δημοσίων έργων, μέλος του Βρετανικού Βασιλικού Συλλόγου Ορκωτών Πραγματογνωμώνων (Royal Institution of Chartered Surveyors - RICS) και Πιστοποιημένος Εκτιμητής.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τον Νοέμβριο του 1999 στην εταιρία «Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ», στο τμήμα πολεοδομικών θεμάτων και αδειοδοτήσεων της διεύθυνσης κατασκευών. Το Φεβρουάριο του 2000 μεταπήδησε στο τμήμα δομικών έργων ως επιβλέπων μηχανικός για τα έργα της εταιρίας, κυρίως σε σταθμούς βάσης με αντικείμενο την παρακολούθηση έργων, έλεγχο και έγκριση προσφορών, την έγκριση συμβάσεων, πιστοποίηση λογαριασμών συμβάσεων, κα

Τον Σεπτέμβριο του 2000 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα ολικής ποιότητας, ενώ ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και εφαρμογή του συστήματος ποιότητας στο τμήμα κτηριακών έργων της Cosmote κατά ISO-9002.

Τον Ιούλιο του 2002 μεταπήδησε στην εταιρία «Αγρογή ΑΕ» ως στέλεχος ανάπτυξης & διαχείρισης ακινήτων με κύριο αντικείμενο την εκτίμηση αξιών ακινήτων του Υπουργείου Γεωργίας, τον σχεδιασμό βάσης δεδομένων ακινήτων, την κατάρτιση συμβάσεων πώλησης ακινήτων, τη διαμόρφωση των προδιαγραφών έργου και προσόντων των εξωτερικών συνεργατών για εκπόνηση εξειδικευμένων οικονομοτεχνικών μελετών και την αξιολόγηση ακινήτων.

Το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με την EFG Eurobank και συνεργάστηκε επίσης με δικηγόρους των Ηνωμένων Πολιτειών για υποθέσεις εκτιμήσεων. Έχει διενεργήσει εκτιμήσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων και εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπως η ΕΚΟ (πετρελαϊκή), ενώ έχει διενεργήσει σεμινάριο στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω σε θέματα διασφάλισης ποιότητας. Ακόμη, από το Σεπτέμβριο του 2003 είναι πραγματογνώμων του Πρωτοδικείου Αθηνών επί θεμάτων τοπογραφίας, τεχνικής μηχανικής, αρχιτεκτονικής, οδοποιίας και εκτιμήσεως ακινήτων.

Τον Φεβρουάριο του 2005 ανέλαβε τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος ακινήτων στην εταιρία «Αγρογή ΑΕ».

Από τον Ιούνιο του 2005 είναι συμμέτοχος της εταιρίας Premium Property Operations, η οποία παρέχει επιστημονικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επενδύσεων, διαχείρισης και αγοραπωλησιών ακινήτων. Παράλληλα ξεκίνησε συνεργασία ως εξωτερικός εκτιμητής ακινήτων στην Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας (θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας και ήδη σήμερα λειτουργικά ενσωματωμένη σε αυτή).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και του εκτιμητή με σκοπό τη συνεχή κατάρτιση και ενημέρωση, με πιο πρόσφατα τα σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω στη θερμογραφία όπου πήρε την πιστοποίηση σε δεύτερο επίπεδο από το ITC (Infrared Training Center) της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ενέργειας 2011 (European Energy Week) και την Πράσινη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα 2011 (European Green Week). Ταυτόχρονα είναι εισηγητής σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με αντικείμενο τις εκτιμήσεις εμπορικών αξιών ακινήτων (σήμερα έχει συνολικό έργο άνω των 2.000 εκτιμήσεων ακινήτων).

Στα πλαίσια της αναγκαιότητας της πιστοποίησής του ως ορκωτού εκτιμητή από το Βρετανικό Βασιλικό Σύλλογο Ορκωτών Πραγματογνωμώνων, ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Property Investment στο College of Estate Management του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Ιούνιο του 2012, μετά την επίσημη κατοχύρωση της επωνυμίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε τις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Συμβουλίου Πράσινων κτιρίων (Greek Green Building Council) το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και διάδοση πρακτικών δόμησης με σεβασμό στο περιβάλλον, την εξοικονόμηση πόρων και υλικών και την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Από τον Ιούνιο του 2014, το Συμβούλιο έχει υπογράψει συμφωνία της εκπροσώπησης στην Ελλάδα της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών και Διαχειριστών Κτιρίων (Building Owners & Managers Association International - BOMA International). Η BOMA αποτελεί τον εγκυρότερο φορέα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και πιστοποίησης στα κυριότερα θέματα που αφορούν στα εμπορικά και άλλα κτίρια.

Τον Νοέμβριο του 2015 πιστοποιήθηκε ως KNX Partner για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχεδιασμού και εφαρμογής κτιριακού αυτοματισμού και επικοινωνίας με το ανοικτό πρωτόκολο KNX. Η σημασία της πιστοποίησης αυτής είναι τεραστίας σημασίας για την εφαρμογή όλων των απαιτήσεων σημαντικών προτύπων πιστοποίησης (LEED) αλλά και συμμόρφωσης κτιρίων με κανονισμούς (πχ κτιριοδομικό κανονισμό). 

Είναι μέλος σε πολλούς οργανισμούς, συλλόγους και επιμελητήρια, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής, η Ελληνική Εταιρία Μη Καταστροφικών Ελέγχων, ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής, ο Αμερικανικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers - ASCE), το Αμερικανικό Ινστιτούτο Εκτιμητών (Appraisal Institute), το Royal Institution of Chartered Surveyors (UK), το Investment Property Forum, ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής, ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, η Αερολέσχη Αθηνών, κα.

Είναι επίσης βασικό μέλος στο Sustainability Task Force του RICS Europe.

TOP